LANSMAN › Volkswagen Caddy'de sınıf aşan değişim

Volkswagen Caddy'de sınıf aşan değişim

21 Şubat 2020 / 02:50 Beşinci nesil VW Caddy, modern tasarımı, kabini ve dijital teknolojileriyle yeni bir kimliğe kavuşuyor

Volkswagen Caddy'de sınıf aşan değişim

Volkswagen Ticari Araç, beşinci nesil Volkswagen Caddy'yi Düsseldorf'ta düzenlenen dünya prömiyeri ile tanıttı. Bugüne kadar üç milyon adetten fazla üretilen başarılı hafif ticari, beşinci neslinde tamamen yeni bir tasarıma kavuştuğu gibi teknolojik özellikleriyle de yüzünü geleceğe çeviriyor.

8a4ee9eb4e0e183fabebde276f86c73e_0.jpg

Selefinden daha kaliteli ve prestijli bir görünüm sunan yeni Caddy, özellikle arka tasarımıyla adeta yeni bir kimliğe kavuşmuş. Arka bölümde ilk defa bu denli yoğun bir değişimle karşılaşıyoruz. Ancak Caddy'deki asıl değişimin kabinde yaşandığını söylemeliyiz. Hafif ticari sınıfındaki pek çok modelde gördüğümüz düz ve kaba kabin tasarımlarının aksine yeni Caddy yumuşak hatların hakim olduğu son derece modern bir kokpit tasarımı sunuyor. Kalite hissiyatı iyileştirilen otomobil, eğimli ön konsol tasarımıyla hafif ticari kimliğinin ötesine geçiyor. Üçüncü koltuk sırası sayesinde 7 kişilik kabin opsiyonu da sunan yeni Caddy'nin kapılarının ardında son derece ferah bir yaşam alanı bulunuyor. Otomobilin üçüncü koltuk sırasının oldukça ferah olduğunu da söylemeliyiz.

b0ea253640f7d1a6ce99e0daf2cc05c1_0.jpg

19 ADET SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMİ
Volkswagen Group'un MQB platformuna sahip ilk Caddy nesli olan otomobil, daha dinamik bir sürüş karakteri vaat ettiği gibi, yeni platformu sayesinde birçok teknolojik özelliği de bünyesine katıyor. Yeni Caddy’de 19 sürüş destek sistemi sunuluyor. Bu sistemlerinden altısının tamamen Yeni Caddy için geliştirildiği açıklanıyor. Bunlar arasında; ilk kez bir Volkswagen Ticari Araç modelinde sunulan Travel Assist, Crafter'dan tanıdığımız ve araç römork ile kullanılırken geri manevrayı büyük ölçüde kolaylaştıran Trailer Assist, Traffic Light Assist ve Side Assist gibi sürüş destek teknolojileri bulunuyor.

b0ea253640f7d1a6ce99e0daf2cc05c1_4.jpg

DİJİTAL TEKNOLOJİLER VE YENİ DONANIMLAR
Caddy ayrıca ağa bağlı bilgi-eğlence ünitesi ve dijitalleştirilmiş kontrol sistemleriyle de bir hafif ticariden öte, tekerlekleri olan akıllı bir cihaza dönüşmüş durumda. Dijital gösterge paneli ve kontrol elemanları tamamen yeniden tasarlanan yeni Caddy’de, donanım seviyesine bağlı olarak 6,5 ve 10 inç boyutlarında iki farklı multimedya sistemi sunuluyor. Caddy'de ayrıca kullanışlılığı ve konforu arttıran yeniliklere de yer verilmiş. Donanım seviysine bağlı olarak; elektrikli açılıp kapanabilen sürgülü kapılar ve elektrikli bagaj kapağı sunan otomobil, 1.4 metrekare genişliğinde panoramik cam tavan, 18 inçlik jantlar, üst versiyonlarda standart olarak sunulan yeni LED farlar ve LED arka stop lambaları ile anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi gibi hafif ticari sınıfında pek göremediğimiz donanımlara da sahip. Tüm bunlara ek olarak; LED iç aydınlatmalar, ergonomik koltuklar, harici 230V’luk cihazlar için güç kaynağı ve USB-C soketleri de kabin konforunu artıran yenilikler arasında bulunuyor.

b0ea253640f7d1a6ce99e0daf2cc05c1_2.jpg

ÜLKEMİZE 122 BEYGİRLİK 2.0 TDI İLE GELECEK
Kombi modelleri yeniden isimlendirilen Yeni Caddy’de baz model "Caddy" olarak adlandırılacakken bir üst modeli "Life", en tepede yer alan model ise "Style" adıyla satışa sunulacak. Ülkemize yılın son çeyreğinde ithal edilmesi planlanan yeni Caddy şu an için dört farklı motor seçeneğiyle üretiliyor. 65 ve 122 beygir gücünde TDI, 116 beygir gücünde TSI ve doğalgazla çalışan TGI motor seçenekleri bulunan otomobil, Türkiye pazarına ise ilk etapta sadece 122 beygirlik 2.0 TDI motorla gelecek. Olası bir hibrit versiyona dair bir sinyal verilmemiş olsa da, biz yeni Caddy'nin gelecekte mild-hybrid teknolojili bir versiyona kavuşabileceğini düşünüyoruz.

Haber: Bahadır Bektaş / Düsseldorf

b0ea253640f7d1a6ce99e0daf2cc05c1_3.jpg

ÇOK OKUNANLAR