İLK BAKIŞ › Skoda'nın ilk tam elektrikli SUV modelinin ismi ENYAQ oldu

Skoda'nın ilk tam elektrikli SUV modelinin ismi ENYAQ oldu

15 Şubat 2020 / 14:55 VW Grubu'nun MEB platformu üzerine inşa edilen ilk yüzde 100 elektrikli Skoda SUV'u ENYAQ ismini aldı

Skoda'nın ilk tam elektrikli SUV modelinin ismi ENYAQ oldu

Skoda, geçtiğimiz yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı VISION iV konseptiyle gelecekteki ilk yüzde yüz elektrikli SUV modeli hakkında fikir vermişti. Marka, bu otomobilin seri üretim versiyonunu ise bu yılki Cenevre fuarında gösterecek. Seri üretimde ENYAQ adını alan otomobil VW Grubu'nun MEB platformu üzerine geliştirilmiş.

Otomobiln ismi, Skoda’nın yeni terminolojisine uygun bir şekilde elektromobiliteyi temsilen "E" harfini ve Skoda'nın başarılı SUV ailesini belli eden "Q" harfini içeriyor. Enyaq, İrlanda kökenli olan ve ‘hayat kaynağı’ anlamına gelen ‘enya’dan türetilirken, Enya ismi ise, İrlanda Kelt kültüründeki "öz", "ruh" veya "ilke" anlamlarına gelen "Eithne"den geliyor. 

86522a45e2a29f57dc40a5f242babc0e_0.jpg

ENYAQ'ın teknik özellikleri henüz açıklanmış değil, ancak bu otomobile temel oluşturan VISION iV konseptinde biri önde diğeri ise arada olmak üzere iki adet elektrik motoru bulunuyordu. Toplam 225 kW yani 306 beygir gücü üreten bu motorların aracı 0'dan 100 km/s hıza 5.9 saniyede ulaştırdığı ve 500 km'lik menzil sunduğu açıklanmıştı. ENYAQ'ın da benzer verilere sahip olması olası görünüyor.

Skoda ENYAQ, iV alt markasının 2022’nin sonuna kadar 10 adetten daha fazla elektrikli araç tanıtma hedefinin bir parçası. 2025 yılında Skoda yüzde 100 elektrikli araçların ve şarjlı hibrit modellerin, satışlarda yüzde 25’lik paya sahip olmasını hedefliyor. ENYAQ, CITIGOᵉ iV’nin ardından markanın ikinci tamamen elektrikli aracı olacak. 

ÇOK OKUNANLAR