SEKTÖREL › Renault Mais'te yeni atamalar!

Renault Mais'te yeni atamalar!

04 Ocak 2012 / 23:56 Renault Mais Satış ve Şebeke Müdürü Merih Tüzün, Renault İran’a Ticari Operasyon Direktörü olarak atandı

Renault Mais'te yeni atamalar!
Renault ve Dacia markaları büyümeye ve pazar payını arttırmaya devam ediyor. Renault, 13. yılda da binek otomobil liderliğini elinde bulunduruyor. Dacia markası ise Türkiye’de iddialı markalar arasına girmeyi başardı. Bu başarılara Renault ve Dacia Yetkili Satıcılarıyla birlikte imza atan, Merih Tüzün, başarılı kariyerine 1 Şubat 2012 itibarıyla markanın bir başka uluslararası platformunda devam edecek. 2006’dan bu yana Satış ve Şebeke Müdürü olarak Renault Mais’te görev yapan Tüzün, Renault Grubu İran’a Ticari Operasyon Direktörü olarak atandı. Merih Tüzün, İspanya ve İngiltere kadar önemli bu pazarda deneyimlerini ekibine aktaracak. İran pazarı, Türkiye pazarının 2 katı büyüklüğe sahip ve 2011 yılında Renault Grubu’nun %100,9 büyüme gerçekleştirdiği bir bölge. Tüzün, 2002–2006 yılları arasında Dacia Otomobilleri Satış, Satış Sonrası ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini yürütmüştü.

Merih Tüzün’den boşalan Satış ve Şebeke Müdürlüğü görevineyse Sinan Özkök atandı. 1970 İstanbul doğumlu olan Sinan Özkök, Saint Benoit Lisesi’nin ardından İTÜ İşletme Mühendisliği bölümünden mezun. İş hayatına 1993 yılında Oyak Renault’da başlayan Özkök, 2001 yılından itibaren Fransa’da Renault S.A.’da Stratejik Planlama ve Ticari Direktörlük görevlerinde bulundu. Kariyerine 2007 yılında Renault Mais’te devam eden Sinan Özkök son olarak Şube Yönetim Müdürü olarak görev yapıyordu.
 

ÇOK OKUNANLAR